Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 200302 GI

Gitaar bouwen

Gitaar bouwen
Cursuscode: 200302 GI

Wil je leren hoe je zelf je eigen cigarbox guitar bouwt? Hoe je een stuk hout kan laten zingen zoals  >seasick steve? TEst Tijdens deze cursus leer je om van een sigarenkistje, ruwhout en enkele andere onderdelen een werkend instrument te bouwen. Jij zorgt voor het sigarenkistje en wij voor de rest. 

De basis van de gitaar is een sigarenkistje. Op marktplaats zijn deze volop te verkrijgen. Voor de toets en brug gebruiken we ebbenhout of palissander. Na 5 avonden frezen, zagen, boren, schaven en fijn afstellen heb je een mooie, goed klinkende gitaar in handen. 

Op de eerste avond beginnen we met de nek van de gitaar. Op de lintzaag wordt deze in vorm gezaagd. Op de overige avonden worden alle andere onderdelen op maat gezaagd en eventueel gefreesd. Op de laatste avond wordt er ook aandacht besteed aan het stemmen van de gitaar.

Tijdens de cursus wordt voornamelijk gebruik gemaakt van handgereedschap; schaaf, beitel en zaag. Uitzondering zijn de lintzaag en de kolomboor. Voor deze cursus is geen ervaring met houtbewerking (en houtbewerkingsmachines) nodig. Iedereen kan mee doen.

Aan het einde van de cursus heb je geleerd om:

  • Te werken met handgereedschap zoals schaven, beitels en zagen
  • Te werken met de kolomboor en lintzaag / formaatzaag
  • Van elk willekeurig object een snaarinstrument te bouwen

Om mee te doen heb je weinig tot geen ervaring nodig met houtbewerking. Aan het einde ga je naar huis met zoiets als dit:

Maandag 2 maart 2020
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00
Dhr. (Lennart) Mensing
19:30 - 22:30
Locatie: Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Lennart) Mensing
(Lennart) Mensing